Dieta podczas chemioterapii. 5 kroków do wzmocnienia zdrowia w trakcie leczenia raka

Dieta podczas chemioterapii. 5 kroków do wzmocnienia zdrowia w trakcie leczenia raka
Typ:
Książka
Dostępność:
Produkt niedostępny
Przekład:
Oślizło Ryszard
Tytuł oryginalny:
The Chemotherapy Diet: 5 Steps to Staying Healthy During Cancer Treatment
Wydawca:
Rok:
2016
Wydanie:
I
ISBN:
978-83-65170-38-5
Format:
14.5x20.5cm
Oprawa:
Miękka ze skrzydełkami
Liczba stron:
258
39.90zł

To zdumiewające, że 20-40 procent pacjentów chorych na raka umiera z przyczyn związanych ze złym odżywianiem się, a nie z powodu samej choroby, zaś u 80 procent pacjentów rozwija się jakaś forma klinicznego niedożywienia.
- Państwowy Instytut Onkologii
Co powinien jeść pacjent poddawany chemioterapii? Czy dieta może wpływać na przebieg terapii?
Chemioterapia stosowana u osób chorych na raka nie tylko osłabia organizm i jego odporność, ale może także powodować utratę apetytu lub jadłowstręt. Dlatego tak istotny podczas leczenia jest sposób odżywiania pacjenta, zbilansowana, pełnowartościowa i wzmacniająca dieta dostosowana do zmian zachodzących w jego apetycie i wrażliwości kubków smakowych.
Książka Mike’a Herberta to świetnie napisany przewodnik po diecie dla pacjentów poddanych chemioterapii. Autor porusza w niej kwestie dotyczące m.in.: zachowania siły i poprawy tolerancji organizmu na chemioterapię i jej skutki uboczne; wzmocnienia odporności, obniżenia ryzyka infekcji i przyspieszenia regeneracji; zmiany sposobu myślenia o chorobie i rozwijania pozytywnego nastawienia do terapii; wyboru najskuteczniejszego programu żywienia.
W publikacji znalazły się także proste do zastosowania instrukcje detoksykujących kąpieli, przepisy na dania, które dodają sił i wspomagają gojenie od wewnątrz oraz program żywienia i suplementacji diety, który przyspiesza regenerację ciała.

Klienci kupujący ten produkt, kupowali także:

Secondary menu

płatności obsługuje payu