(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku

(Nie)smak w tekstach kultury XIX-XXI wieku
Typ:
Książka
Dostępność:
Produkt dostępny
Autor/Autorzy:
Wydawca:
Rok:
2020
ISBN:
978-83-7865-905-1
Format:
B5
Oprawa:
Miękka
Liczba stron:
352
37.80zł

Książka udanie wpisuje się w coraz szerszy nurt opracowań, dla których osią, pretekstem i głównym tematem jest antropologicznie rozumiana kategoria „pożywienia” oraz związane z nią konotacje. Po latach dość swoistego negliżowania problematyki jedzenia jako ważnego, ale „przezroczystego”, elementu kultury i wpisywania jej przede wszystkim w kontekst sfery techniczno-użytkowej (materialnej) od dwóch przeszło dekad food studies stają się pełnoprawną dziedziną nauk humanistycznych i społecznych – przede wszystkim socjologii, antropologii społeczno-kulturowej i kulturoznawstwa.

Klienci kupujący ten produkt, kupowali także:

Secondary menu

płatności obsługuje payu